Woningcorporatie Domesta verhuurt ongeveer negenduizend woningen in Zuid-Drenthe. Vanaf begin 2016 boden ze energiebesparende pakketten met zonnepanelen en zonneboilers tegen kostprijs aan hun huurders aan. De huurders kregen 10 jaar tijd om dit terug te betalen. Dit was een risico voor Domesta en daarom is er inmiddels is er besloten dat Domesta de zonnepanelen voor een aanzienlijk deel van hun woning bestand gratis beschikbaar gaat stellen. Voorwaarde is dat het huis zich hiervoor leent. De huurder profiteert meteen van lagere energielasten, passend bij de filosofie van Domesta die wonen goedkoper wil maken. De installaties worden geplaatst door twee regionale installateurs die de materialen inkopen bij Ecotecworld. Er is gekozen voor onze fullblack panelen van LDK met een vermogen van 275Wp met daarbij omvormers van Omniksol of SolarEdge op een onderconstructie van Clickfit.

Meer informatie: http://www.domesta.nl/Ik-huur-een-huis/Huur–en-geldzaken/Slim-omgaan-met-geld/Besparen-met-Zonne-energie.html