Eco CPC Renewable Altyapi Energji Tic A., een dochteronderneming van Ecotecworld, bouwt zijn eerste zonnepark in Turkije. Het zonnepark Tire zal zelfs voor het zonovergoten Izmir een zeer hoge opbrengst opleveren. Niet alleen is de hoeveelheid zonnestraling hier erg groot, ook zijn de zonnepanelen optimaal uitgelijnd. Daarom levert dit zonnepark, zeker in vergelijking met Duitse projecten, opvallend goede prestaties.
Het zonnepark levert stroom aan het elektriciteitsnet van de regionale energieproducent Gediz A.S. De elektrische stroom wordt dichtbij de consumenten verbruikt, in de nabijgelegen gemeente Derebasi/Tire, ca. 95 km ten zuidoosten van Izmir in de Egeïsche regio. Het totale vermogen van de twee projecten Özbey en Öztekin bedraagt 1.200 Kwp. Voor het zonnepark Tire worden in totaal 4.400 modules Solarworld SW 290 Wp en 20 SMA STP 60-10-inverters gemonteerd.
De eerste schop ging in september 2017 de grond in. De installatie van de componenten aan de DC-kant, zoals de draagconstructie, de modules en de inverters, zullen de komende week voltooid zijn. De werkzaamheden aan de AC-zijde, zoals het leggen van ondergrondse leidingen en de equipotentiaalverbindingen, zijn nog in volle gang. De oplevering van het zonnepark is voor januari 2018 gepland.
Het beheer van het zonnepark wordt overgenomen door beheersbedrijven die mede-eigendom van Eco CPC Renewable Altyapi Enerji Tic A zijn.