Nieuw fotovoltaïsch systeem met energieopslagsysteem bij Uelsener Eck in Nedersaksen.

EcotecWorld kreeg de opdracht om een fotovoltaïsch systeem met energieopslagsysteem te bouwen bij Uelser Eck. Iets heel bijzonders en onvergetelijks, want dit is het eerste project met dit opslagsysteem. Het project heeft grote stappen gezet zodat er in de tweede week van april al twee daken op hun plaats zaten. Vervolgens werd het dak regendicht gemaakt en bedekt met zwarte dakpannen. Omdat het huis een zekere systematische en symmetrie heeft, was het voor de klant belangrijk dat de modules passen bij het nieuwe gebouw en niet de aandacht trekken. Om deze reden zijn de panelen van het fotovoltaïsche systeem esthetisch mooi, de modules zijn volledig zwart en passen perfect bij het huis en de modules zijn ook aangesloten op een energieopslagsysteem: In de puntvloer hangen drie omvormers en twee opslagsystemen, die de door de zonne-energie opgewekte gelijkstroom opslaan en omzetten in bruikbare wisselstroom. Zodra de zon niet meer schijnt en het systeem geen zonne-energie meer kan produceren, wordt de opgeslagen elektriciteit uit de batterijen gehaald. Dit is zeer kosteneffectief, omdat je in deze tijd geen elektriciteit van het hoofdnet nodig hebt, maar wel je eigen, milieuvriendelijke opgeslagen zonne-energie kunt gebruiken.

Dit accu-opslagsysteem heeft een capaciteit van 13,2 kWh, wat betekent dat het in staat is om gedurende 20 uur 660 watt te leveren om het eigen verbruik te optimaliseren.De geïnstalleerde modules hebben allemaal hun eigen optimalisator. Dit heeft drie voordelen; Het eerste voordeel is dat de platen elkaar niet kunnen beïnvloeden, omdat de groep slechts zo sterk is als de “zwakste schakel” in de rij. Dus als een van de modules in de streng in de schaduw staat, kunnen alle andere modules slechts zoveel zonne-energie opnemen als deze module, ongeacht de hoeveelheid zon die de andere modules opvangen.Een ander voordeel is dat elke module individueel kan worden bewaakt. Een ander voordeel is dat elke module individueel kan worden bewaakt. Een ander voordeel is dat elke module afzonderlijk kan worden bewaakt. Het zou dus onmiddellijk opvallen als een paneel kapot is en je niet naar het kapotte element hoeft te zoeken zolang het in een streng zonder optimizer zit. In een lijn zonder optimizer zouden alle elementen dezelfde dakhelling moeten hebben en zou elk element in dezelfde richting moeten wijzen.

Dit systeem voldoet aan de KfW 40+ norm volgens bepaalde voorschriften.
Heeft u vragen over het systeem, neem dan contact met ons op.