Nadat begin deze maand een begin is gemaakt met de bouw van zonnepark Energiestreek Winschoten is vanmiddag officieel het eerste paneel gelegd. Na het welkomstwoord door mede-directeur Eric van den Broek roemde Gedeputeerde van Provincie Groningen Nienke Homan het pionieren en de vasthoudendheid van de ondernemers van Energiestreek en gaf aan dat ‘goed voorbeeld goed doet volgen’. Wethouder van Oldambt Laura Broekhuizen beaamde dit van harte en benadrukte dat gemeente Oldambt zeker nog meer duurzame ambitie heeft. Samen hebben zij onder toeziend oog van de genodigden vervolgens het eerste zonnepaneel gelegd.
Energiestreek Winschoten is in totaal circa 11 hectare groot en er worden ruim 21.700 panelen van het merk Canadian Solar geplaatst met optimizers en omvormers van SolarEdge. In totaal wordt er 6 miljoen kWh stroom per jaar geleverd, ruim voldoende voor ongeveer 1.750 huishoudens.
Energiestreek Winschoten CV is ontwikkeld door Energiestreek BV uit Coevorden. Het Duitse bedrijf SUNICS Solar bouwt het zonnepark. EcotecWorld, groothandel in zonnepanelen met toebehoren, is leverancier van de zonnepanelen met optimizers en omvormers voor dit zonnepark.